Skip to main content

Dag 15 en 16 - twee dagen op zee

150De reis is bijna ten einde. Na twee heerlijke dagen op zee vliegen wij op zondag 25 februari vanaf Miami, via Washington, naar Amsterdam. Met veel mooie herinneringen in de bagage. De cruise werd afgesloten met een groot dansfeest in het atrium. Wij bedanken alle deelnemers en hopelijk tot ziens volgend jaar in Japan!

Dag 14 - Curaçao

144
1141De laatste stop van deze cruise was op het kleurrijke Curaçao. Nadat wij de beroemde pontjesbrug over waren gestoken was het heerlijk slenteren door de gezellige straatjes van Willemstad. Ook werden er mooie stranden en baaien bezocht. Om 16.00 uur vertrok het schip voor een twee dagen durende reis terug naar Miami.

Dag 13 - Aruba

143Een stukje tropisch Nederland! Door een te laat vertrek van een schip van Carnival arriveerden wij twee uur later dan gepland op Aruba. Veel deelnemers bestelden een portie bitterballen bij één van de gezellige cafés aan het water. We waren nog net op tijd voor een mooie zonsondergang.142

Dag 11 – Colombia

c1

Alle deelnemers keken uit naar het bezoek aan Cartagena in Colombia. Het schip blijft hier een nacht liggen. Op de eerste dag ontdekten wij de mooie stad en bezochten de hoogtepunten. Het fort van San Felipe is het grootste fort van Noord en Zuid Amerika. Het duurde honderd jaar om te bouwen en dat was te zien. Het fort was gigantisch. De tweede stop was het klooster van Popa Convent. Het uitzicht vanaf de heuvel was prachtig. Het verhaal van San Pedro Claver, de opkwam voor de slaven maakte indruk. c2Ook de wandelingen in de oude stad en de wijk Getsemani zorgden voor een glimlach bij de deelnemers. Wij zagen mooie pleinen, prachtige huizen in aparte kleuren en indrukwekkende muurschilderingen. Morgen kan iedereen op eigen gelegenheid Cartagena verder gaan ontdekken. 

Dag 10 – Panama

1a2aDe tweede bestemming van de cruise was Panama. De eerste stop van onze gezamenlijke excursie waren de sluizen van Miraflores. Hier zagen wij het hoogteverschil tussen de Caraïbische Zee en de Stille Oceaan. Hierna werd er een IMAX film over de historie van het Panama Kanaal getoond. De skyline van Panama City was indrukwekkend. Het verschil tussen arm en rijk was goed waarneembaar. Op naar Colombia….. 

Dag 9 – Costa Rica

123Welcome in Puerto Limón! Welcome in Costa Rica! Met dit liedje werden de cruisepassagers onthaald door een muziekband op de kade. Na een hobbelige maar enerverende busrit arriveerden wij in het regenwoud van Veragua. De wandeling, de ritjes met de 'skytram', en de afdaling naar de waterval, het was allemaal erg mooi. Iedereen genoot van een uniek stukje natuur. De volgende dieren en insecten werden waargenomen: spinnen, kolonies mieren, slangen, sprinkhanen, een luiaard, twee toekans en nog andere enge insecten. Het was een bijzondere dag.1234